Soorten Dakbedekking

 

Wat kost de klus voor mijn platte dak?


Zit u in de oriëntatiefase en wilt u graag weten wat de specifieke kosten zijn voor het laten plaatsen van dakbedekking op uw platte dak, zonder ergens aan vast te zitten? Dat kan. Gebruik het contactformulier.U kunt bij Wubbels-Dakbedekking terecht voor de volgende soorten dakbedekking:


Bitumen 

Bitumen is een op aardolie gebaseerde vloeistof die al jarenlang wordt toegepast op platte daken. Bitumen heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Deze dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak met een brander. De onderkant van het Bitumen wordt verhit met de brander waardoor het op het dak vast smelt. Het wordt aangeraden de dakbedekking jaarlijks te verlossen van mossen en algen voor een zo lang mogelijke levensduur. 

- sterk materiaal 

- grote kleefkracht


PVC 

PVC is een dakbedekking van kunststof die vooral bekend staat om de vele kleuren die mogelijk zijn. PVC heeft ook een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Deze dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak door middel van lijm. De dakbedekking moet vervolgens 45 minuten constant worden aangedrukt. Bij PVC dakbedekking wordt onderhoud van 2 keer per jaar aangeraden zodat vuil zich niet vastbijt in de dakbedekking. 

- verkrijgbaar in vele kleuren 

- witte variant is zonwerend


EPDM / Resitrix

EPDM is een dakbedekking van rubber en is erg in opkomst door de vele voordelen. Deze voordelen leveren een levensduur op van gemiddeld 40 jaar. EPDM dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak door middel van lijm. Het wordt als enige van tevoren op maat gemaakt waardoor er minder naden zichtbaar zijn. Bij EPDM dakbedekking is er geen onderhoud nodig, mossen en algen kunnen namelijk niet leven op rubber. Wel zouden eventuele bladeren van het dak verwijderd kunnen worden. 

- onderhoudsarm 

- goed bestand tegen temperatuurverschillen

         

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info